Afscheid Anne Stelma-Ribberink Afscheid Anne Stelma-Ribberink


We nemen in deze maand afscheid van Anne Stelma-Ribberink, sinds oktober 2017 aan onze gemeente verbonden als seniorenpastor. Anderhalf jaar lijkt niet eens zo lang. Maar tegelijk, het is lang genoeg om je ergens in te kunnen ontplooien en om wat geschiedenis te kunnen schrijven. En dat is zeker gebeurd, Anne. Zo willen we je om je toewijding aan de senioren die aan je zorg waren toevertrouwd ook op deze plaats van harte dank zeggen. De manier waarop je vorm hebt gegeven aan de taak die je op je nam heeft de harten gestolen. Met empathie voor de mensen die je ontmoette. Met verfrissende ideeën. Attent, vrolijk en vroom.  Zo schreef je in de tijd waarin je in ons midden werkzaam was mee aan de geschiedenis van de Michaëlkerk.
De Michaëlkerk raakte ook vast verbonden met jullie eigen levensgeschiedenis dankzij de grote dag die jullie hier samen vierden, Anne en Jelle: de kerkelijke bevestiging van jullie huwelijk op 24 augustus 2018. We zijn blij jullie getuigen te kunnen zijn geweest daarbij. En tegelijk bracht het huwelijk ook het afscheid van de Heuvelrug. De afstand naar Leersum maakte het lastiger je taak hier te vervullen. Zo is het niet vreemd dat je uiteindelijk er de voorkeur aan gaf om flink dichter bij Rijswijk, in Maasdijk, je verder te ontplooien als seniorenpastor. 
We laten je gaan, blij en dankbaar om wat je met ons deelde en om wat je kon betekenen voor vele senioren in ons midden in allerlei omstandigheden. Het ga je goed, Anne. We blijven in Christus verbonden.
Pieter Goedendorp.

Klik hier voor de foto's

 
 
terug