de Boekenclub de Boekenclub
 


De Boekenclub 
4 november, 27 januari, 4 februari, 30 maart
Boeken lezen is leuk. Samen over een boek praten is nog leuker. Onder dat motto treffen we elkaar in de loop van het seizoen een aantal avonden in het Michaëlhuis rond een aansprekend boek. 
Op maandagavond 4 november starten we om 20.00 uur in het Michaëlhuis rond Tommy Wieringa’s roman ‘De Heilige Rita’.  De heilige Rita voert de lezer naar een klein grensdorp in Twente, waaruit alle ambitieuze bewoners vroeg of laat wegtrekken. Een dorp dat door de auteur kernachtig wordt samengevat met de woorden ‘wel een wolf maar geen pinautomaat’. Daar zorgt de inmiddels vijftigjarige Paul voor zijn hulpbehoevende vader, waarmee hij in de oude boerderij woont. Onder het oppervlak van alledaagse gebeurtenissen broeit een langzaam toenemende spanning, die de lezer tot de laatste bladzijde in haar greep houdt. De Boekenclub wordt geleid door Jolande Bos en ds. Pieter Goedendorp. 
Er is verderop in het seizoen nog een aantal bijeenkomsten gepland: op maandag 27 januaribespreken we “Ons gaat het in ieder geval nog goed” van Ingrid Hoogendijk over de geschiedenis van een Hollandse familie in Oost-Pruisen vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De week daarna, op dinsdag 4 februari, zal de schrijfster in de Michaëlkerk te gast zijn om over haar boek te spreken. Op maandag30 maartkomen we bij elkaar rond het boek van Esther Gerritsen “De Trooster”. Belangstelling? Neem even contact op met Jolande Bos, mail: tel. 06-57584811, e-mail: 

 

terug