‘Zin’ in film – filmfestival Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg ‘Zin’ in film – filmfestival Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg

Op de websites van de deelnemende kerken en via de Facebookpagina @ZinOpDeHeuvelrug is het filmprogramma ook te raadplegen. Onder de deelnemende kerken zijn flyers en programmaboekjes verspreid. 
Met uitzondering van de middagvoorstelling in Woudenberg geldt steeds: inloop om 19.00 uur met koffie en thee, start met korte introductie van de film om 19.30, mogelijkheid tot nagesprek, entree € 5,00.
Woensdag 31 januari   Leersum, Michaëlkerk: ‘Un air de famille’
Vrijdag 26 januari           Driebergen, ‘t Hoge Licht: ‘Down to Earth’
workshop Tim Schilling (website ‘Geloven Thuis’)
avond 19.30 uur:  ‘Disneyfilms en geloofsopvoeding’                 
middag 13.30 uur: ‘Frozen’ kinderfilm
Woensdag 24 januari   Woudenberg,  De Voorhof
Vrijdag 19 januari           Amerongen, De Ark: ‘Adams Apples’
Woensdag 17 januari   Maarn,  Ontmoetingskapel: ‘Boy A’
Vrijdag 12 januari           Doorn,  Maartenskerk: ‘The Way’
Na de openingsavond in de Michaëlkerk begint het filmcircuit:
 
De start vindt op woensdagavond 10 januari plaats in de Michaëlkerk met een filmlezing door dr. Tjeu van den Berg uit Tilburg. Aan de hand van de korte animatiefilm ‘Father and daughter’ neemt hij zijn toehoorders mee in de manier waarop films ons in ons onderbewuste raken. Er is een verbazende gelijkenis tussen wat film en wat godsdienstig geloof voor mensen kan betekenen, betoogt Van den Berg. De avond begin om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De entree is € 5,00.
 
Protestantse gemeenten en de Rooms-Katholieke parochie op de Utrechtse Heuvelrug en in Woudenberg organiseren in januari 2018 met elkaar een klein filmfestival: ‘Zin in Film.’ De kerken in Driebergen, Doorn, Leersum, Amerongen, Maarn en Woudenberg bieden bij toerbeurt een film waarover na te praten valt. Bovendien zijn er twee lezingen voor geïnteresseerden over onderwerpen die verband houden met het thema.
 
terug