Feest van de Geest 2018: "Levensadem" Feest van de Geest 2018: "Levensadem"

Feest van de Geest 2018:  ‘Levensadem’
Van Hemelvaart tot en met Pinksteren vindt in vele regio’s in Nederland het ‘Feest van de Geest 2018’ plaats. Kerken zetten de deuren open; beeldend kunstenaars laten zien wat de Heilige Geest hen doet. Dit jaar is het thema ‘Levensadem’.  Op de Utrechtse Heuvelrug en in Woudenberg doen 15 kerken aan de manifestatie mee. Zij geven onderdak aan al met al 16 kunstenaars. 
In Leersum zullen op 10, 12, 13, 19, 20 en 21 mei  van 13.00 tot 17.00 uur de Johanneskerk en de Michaëlkerk geopend zijn ter gelegenheid van Feest van de Geest.  In de Johanneskerk exposeert Maryse Imbault uit Cothen met een voorstelling die werd gemaakt uit gemalen glas. Voor de Michaëlkerk maakte Stephanie Maul, lid van de gemeente, uit albast een beeldengroep. Kristien Kerstens uit Doorn maakte een video-project dat met name in het Pinksterweekeinde getoond zal worden.
De feestelijke openingsbijeenkomst van ‘Feest van de Geest 2018’ is aan de vooravond van Hemelvaartsdag: op woensdagavond 9 mei om 20.00 uur in de Maartenskerk in Doorn. Ook u bent van harte uitgenodigd om die startavond bij te wonen. In diezelfde Maartenskerk zal op de middag van de Eerste Pinksterdag 20 mei om 13.30 uur Muziektheater Vestzak een bijdrage verzorgen aan Feest van de Geest met hun programma “Ronduit Geest(ig)”. De toegang is vrij, maar aan de uitgang wordt gecollecteerd.
Wilt u weten welke kerken en kunstenaars deelnemen? In de Johanneskerk en in de Michaëlkerk treft u, net als in ieder andere deelnemende kerk, folders en routebeschrijvingen. Op internet vindt u de nodige informatie op www.feestvandegeest.nl (landelijk) en op www.feestvandegeest-utrechtseheuvelrug.nl (regionaal). De regionale werkgroep is ook te vinden op Facebook @FeestvandeGeestUtrechtseHeuvelrug en Twitter @FeestvdGeestUH. 
Hanny van Schaik & Pieter Goedendorp
terug