Samen een boek lezen

Samen een boek lezenMaandagavond 14 mei 2018  Pr. Beatrixlaan 10 praten we met elkaar over een  boek van Jelle Brandt Corstius: As in tas. 
Jelle Brandt Corstius (1978) is programmamaker, schrijver en journalist. Toen in 2013 bij zijn vader – de eigenzinnige columnist en taalwetenschapper Hugo Brandt Corstius (1935-2014) – de diagnose fronto-temporale dementie werd gesteld, een halfjaar voor zijn dood, verloor Jelle zichzelf in zelfgenoemde “manische manieren” om de steeds verslechterende toestand van zijn vader te verwerken. Gitaar spelen, een cursus Spaans en een ochtendsessie tai chi in het Oosterpark waren afleidingen voor hem, maar niet de middelen om zijn verdriet te vergeten. In 2014 overleed Hugo en er bleef maar één project over waar Jelle weer gelukkig van zou worden: een fietstocht naar de Middellandse Zee. Samen met het as van zijn vader in zijn fietstas. In As in tas vertelt Jelle over deze bijzondere reis.  
As in tas inspireert, verwondert, grijpt je aan, maar weet je bovenal te amuseren. In een lichtvoetige stijl doet Jelle Brandt Corstius verslag van een zeer persoonlijke rouwtocht, waarin humor de boventoon voert. Het is een rechttoe, rechtaan geschreven verhaal van iemand die geen enkele poging doet om zichzelf, zijn jeugd en het gezin waarin hij opgroeide interessanter te maken dan het was. Een ontwapenend boek. Brandt Corstius beschrijft alles plompverloren, zoals het was. Zijn eenzaamheid tijdens de ziekte en na de dood van zijn vader, het lege huis waarin hij na zijn bezoek aan hem terugkwam. Hij vlucht het huis uit en volgt cursussen en gaat met een makelaar op pad: “Als ik dan toch nooit een gezin zou hebben, kon ik best een woonboot kopen”.                                                        

Via de bibliotheek kan ik aan een aantal exemplaren komen. Als u daar gebruik van wilt maken moet u dat mij even laten weten.                                                                                    

Maandag 14 mei a.s. bespreken we dit boek bij Hanny van Schaik, Pr. Beatrixlaan 10 om 20.00 uur.
Opgeven kan bij Teun Monster:
 

 
terug