Samen een theologisch boek lezen Samen een theologisch boek lezen

Donderdag 14  maart vervolgen we de bespreking van een boek van Yvonne Zonderop: Ongelofelijk. Over de verrassende comeback van religie.
 In de tweede helft van de vorige eeuw rukten veel Nederlanders zich los van een knellend godsdienstig verband. Geloof verdween tot achter de voordeur. Seculier werd de norm. Maar religie laat zich niet zomaar wegpoetsen. Het is tijd dat we religie weer serieus nemen als maatschappelijk verschijnsel dat betekenis geeft, vindt Yvonne Zonderop. Als meisje verliet ze stampvoetend de katholieke kerk, maar ze voelt zich wel nauw verbonden met de christelijke cultuur. Ze beschrijft de recente geschiedenis van een ontzuilend Nederland, aan de hand van persoonlijke ervaringen. Volgens haar slaat de slinger nu weer de andere kant op - voor wie open genoeg is om dit te zien. 

Met dit boek behoorde Yvonne Zonderop tot de vijf genomineerden van het Beste Theologische Boek van 2018. 
Yvonne Zonderop (1955) is een betrokken journalist met een onafhankelijke geest en heeft een staat van dienst als parlementair verslaggever, chef kunst, chef economie en adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. 
Onder leiding van Epko Smit en Teun Monster bespreken we de stelling die Yvonne Zonderop in haar boek poneert: Het is tijd dat we religie weer serieus nemen als maatschappelijk verschijnsel dat betekenis geeft! Op donderdag 14 maart bent u om 20.00 uur van harte welkom in de Johanneskerk. Ook al heeft u de eerste bijeenkomst niet bijgewoond, bent u van harte welkom.
Opgeven kan bij Teun Monster: 


 
terug