Vrolijke "kliederkerk" in de Johanneskerk Vrolijke "kliederkerk" in de Johanneskerk

Zondag 10-2 vierden we samen met de chr. basisscholen De Hoeksteen en De Schakel een vrolijke 'kliederkerk'viering met als thema: ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!’

Het verhaal van de blinde Bartimeüs stond centraal. Een dienst waarin we (kerk en scholen) kozen om een nieuwe opzet te proberen. Bij binnenkomst mocht iedereen, jong en oud, een kaartje kiezen met daarop een werkgroep naar keuze: er kon worden gezongen, getekend, gefotografeerd, gedanst, een gedicht gescheven, toneel gespeeld en geknutseld! De viering begon samen en na een kwartier gingen de groepen aan de gang. Elke hoek van de kerk was in gebruik, en ook buiten op de stoep en in de Lomboklaan waren twee groepen bezig. Om kwart voor 11 kwamen alle groepen weer samen en sloten we de dienst gemeenschappelijk af.

Een prachtige intergenerationele viering, waarin jongeren ouderen voorgingen, en omgekeerd. Een enthousiaste reactie per kaartje ontvangen van één van de oudste gemeenteleden, (in de 90) eindigde met de uitroep: “Wát een kerkdienst! Het was een grootse happening! Ik geniet nog na.”

De verschillende groepjes die ieder kon kiezen:

bij binnenkomst mocht je een kaartje meenemen.

De verschillende groepjes die ieder kon kiezen:

bij binnenkomst mocht je een kaartje meenemen.

Iedere groepsleider had een eigen paraplu.

De knutselgroep druk bezig met het maken van een kijkdoos.
 

De dansgroep op de stoep trok veel bekijks van omwonenden, en de overbuurvrouw met haar hond danste achter het hek mee.

De zangwerkgroep studeerde een lied in.

Door een groepje werd een gezamenlijke supertekening gemaakt.

Natuurlijk was er wat lekkers na afloop!

 

 

 

terug