De kerk gaat weer (voorzichtig) open De kerk gaat weer (voorzichtig) open
De kerk gaat weer (voorzichtig) open
Vanaf komende zondag 2 mei zal het voor maximum dertig kerkgangers weer mogelijk zijn om de zondagse diensten in de Michaëlkerk te bezoeken. De aanvangstijd wordt weer verplaatst naar 10 uur. We berichtten er vorige week al over in de Nieuwsbrief. Wie ter kerke wil komen zal uiterlijk vrijdagavond zich moeten aanmelden. Elders in deze Nieuwsbriefwordt uitgelegd hoe één en ander geregeld is. 
Hopelijk was afgelopen zondag de kerk voor het laatst bijna leeg. Ds. Pieter Goedendorp bracht in de onlinedienst in herinnering hoe we hiermee een een maandenlange periode afsluiten waarin we met minimaal drie en maximaal veertien mensen in de kerk waren om online-vieringen te verzorgen. Hij bedankte alle gemeenteleden die in die tijd zo meelevend en enthousiast op de diensten reageerden. “Het kostte véél energie om ‘kerk voor de huiskamer’ te maken. Het was het waard! Maar wat zien we er allemaal naar uit om elkaar weer in levende lijve te kunnen begroeten!"
De kerkenraad besloot vorige maand om de overheid te volgen wanneer de coronamaatregelen versoepeld zouden worden. De persconferentie van vorige  week was het signaal. Ds. Goedendorp stond zondag nog wel stil bij de actuele situatie: “Echt goed gaat het niet. De ziekenhuizen liggen vol. Laten we daarom voorzichtig blijven. Ik hoorde hoe in een naburige kerkelijke gemeente is geadviseerd: ‘blijf op zondag thuis, tenzij het niet anders kan...’  We blijven óók online - maar weet, dat als online voor jou onmogelijk is, thuis te alleen, of het vooruitzicht van onze oude dorpskerk zó lonkt: kom dàn gerust. Meld je aan op het bekende 06-nummer en - ben je klachtenvrij: voel je dan vrij...” 
terug