PopUpKerk werkt mee aan het lijsttrekkersdebat in de Binder PopUpKerk werkt mee aan het lijsttrekkersdebat in de Binder

Lijsttrekkersdebat Utrechtse Heuvelrug
Boeiende debatten over lokale onderwerpen. De vragen uit de stemwijzer staan centraal, de lijsttrekkers lichten de standpunten van hun partijen toe.
Vrijdag 16 maart, 20.00 – 21.30 in De Binder, Leersum ( in samenwerking met de PopUpKerk).


foto: website gemeente utrechtse heuvelrug

Deze bijeenkomst is een vervolg op het Politiek Café “Jong en wonen in Utrechtse Heuvelrug, hoe dan?”, dat op 20 februari gehouden werd in De Binder.
De jongste kandidaat raadsleden van de zeven partijen die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. vormden het panel. Zij gaven aan waarom ze op hun leeftijd (vooral twintigers en dertigers) deel uit willen maken van de gemeenteraad. Makelaar Erwin Terpstra gaf toelichting bij de vraag: Hoe zorgen we voor voldoende woningen voor starters?
Nies Oostenbrink legde de politici en andere aanwezigen namens de PopUpKerk Leersum een vraag voor: “Als je let op wat het leven zinvol maakt, wat zou je dan in de komende raadsperiode willen veranderen in onze gemeente?” Dan moet je bijvoorbeeld keuzes maken:
Stimuleren zelfredzaamheid of voor elkaar zorgen?
Veiligheid of privacy?
Bereikbaarheid van onze dorpen of bescherming van de groene omgeving?
Investeren in onderwijs of in bedrijventerreinen?
Investeren in biologische landbouw of in megastallen?
 Het was een inspirerende bijeenkomst waarop onderlinge gedachtewisseling in de zaal en met de jonge politici, voor een levendige leerzame avond zorgden.

 
terug