Expositie "Advent 2020" Expositie "Advent 2020"

Vanaf 29 november (1e zondag van Advent) t/m 3 januari 2021 exposeert Hanny van Ee in de Johanneskerk met schilderijen en andere kunstvormen.

Hanny van Ee geeft hieronder een toelichting bij haar werk

Expositie “Advent 2020”

Johanneskerk Leersum.

Deze expositie geeft een goed beeld van het werk dat ik maak.
 


Ik neem je mee in de wereld van abstracte kunst, maar ook die van beeldende objecten, houtsculpturen en klei. De werken die ik hier in de Johanneskerk exposeer zijn geïnspireerd op Advent en Kerst met in mijn ogen een passende tekst. Maar het mooie van abstractie is dat je misschien andere dingen ontdekt, een ontdekkingsreis zou je het kunnen noemen. Dat is het mooie van kunst, het inspireert, roept vragen op, confronteert.

Samen met KUNST IN JOHANNES KERK denk ik een kleine maar mooie expositie te hebben gerealiseerd. Ik nodig je uit te komen genieten van mijn werk.

Over Hanny van Ee

Hanny van Ee is al vanaf de schoolbanken actief bezig met schilderen, tekenen en boetseren.

In de jaren 1971 tot 1973 kreeg zij les van de bekende schilder Gerard Grassere op het “instituut voor beeldende expressie” in Amersfoort. Zijn motto was: je moet niet alleen zoeken, maar ook vinden. Door zijn open manier van lesgeven kon Hanny zich op geheel eigen wijze ontwikkelen tot het professionele niveau van nu.

Hanny beheerst zowel de “abstractie” als ook het “Impressionisme", maar veel schildert ze ook “Meditatief Expressionistisch”. De diepste zin van het leven uitdrukken, Gods liefde voor ons bezingen op doek. Met als doel, de toeschouwer te prikkelen, tot nadenken te zetten of te bemoedigen.

De stijl waarin ze graag werkt is “Consensisme”. Er ging daarmee een andere wereld voor haar open door de vrijheid van kleurgebruik, het licht en de ruimtelijke invulling van een schilderij. Het zijn kleurrijke schilderijen die vriendelijkheid en warmte uitstralen. Het is a.h.w. haar handelsmerk geworden.

Samen met haar man Roel, runt ze haar eigen “Galerie de Brummelhof”in Kootwijk, waar ze ook woont en haar atelier heeft. Iedereen is bij haar van harte welkom om vrijblijvend te genieten van het tentoongestelde werk.

Hanny van Ee

www.debrummelhof.nl

Graag tot ziens.

terug