Groene Genade: Christelijk geloof en rechtspopulisme in Nederland? Groene Genade: Christelijk geloof en rechtspopulisme in Nederland?

Dinsdag 12 januari: Christelijk geloof en rechtspopulisme in Nederland
Tijdens vier thema-avonden worden ‘Onder de boom van goed en kwaad’ verschillende dilemma’s belicht. Op 12 januari zal ons gemeentelid Teun Monster op boeiende wijze een lezing geven over christelijk geloof en rechtspopulisme in Nederland. Wat is kenmerkend voor rechtspopulisme? Kun je als christen op een rechts-populistische politicus zoals Geert Wilders of Thierry Baudet stemmen? Partijen als de PVV en Forum voor Democratie doen een beroep op de Joods-christelijke traditie die volgens hen in Nederland in gevaar is, vooral door de aanwezigheid van moslimimmigranten. Met elkaar proberen we op deze avond een antwoord te vinden door het gedachtegoed van populistische partijen te onderzoeken.
Teun is historicus en oud-docent geschiedenis, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.

De bijeenkomst is in verband met de coronamaatregelen alleen online te volgen.
Aanvang 20.00 uur – vrijwillige bijdrage richtlijn € 5,-
Aanmelden verplicht via https://bit.ly/3n1gXJ6

Mocht u het lastig vinden om u aan te melden? Ik kom graag bij u langs om uitleg te geven hoe dit in zijn werk gaat en hoe u de lezing online zou kunnen volgen. Mijn tel nr. is 06 536 871 31

Namens Ontmoeten&Verdiepen,
Hilje Logtenberg van der Grient

terug