Pelgrim met pijn, expositie in de 40-dagentijd Pelgrim met pijn, expositie in de 40-dagentijd

KUNST IN DE JOHANNES KERK (KIJK)

Een bijzondere expositie in de 40-dagentijd en met PasenVan zondag 21 februari t/m maandag 5 april exposeert Marleen B. Berg in de Johanneskerk haar schitterende fotobeelden. De titel van de expositie is “Pelgrim met pijn”.


Zondag 21 februari wordt deze  expositie in de kerkdienst geopend door Evelyn Noltus én Marleen.
Op maandag 29 maart kunt u om 13.00 via kerkdienstgemist.nl de lezing met toelichting bij de expositie volgen. U kunt deze lezing ook later terugkijken.

De tentoonstelling is digitaal te bekijken 
Omdat er nog steeds geen fysieke diensten mogen worden gehouden wordt de kunt u de tentoonstelling hier bekijken,

Marleen B. Berg stelt zich voor:

“Geboren als Marleen van den Berg, deed ik als opleiding de pedagogische academie, werd vormingswerkster voor jongeren en werd verliefd op een theologiestudent, Roel Bosch.

Samen kregen wij twee kinderen.
Ik werd in het vormingswerk voor de tweede keer verliefd op koper, ging cursussen volgen en daarna een opleiding en in de leer bij een goudsmid.
Het reproduceren lag me niet, ik had niets met juwelen, thema’s drongen zich op. Ik werd lid van het AKKV, een christelijke kunstenaarsvereniging van het VNE  -  een emailleervereniging.

En zo groeide ik.

Er was al een Marleen van den Berg werkzaam in de kunst, dus nam ik de B. van Roel Bosch (van wie ik in het begin van ons huwelijk eerst zijn hele naam heb gedragen, maar het wende nooit) en noemde mezelf Marleen B. Berg.
Al bij het vormingswerk (waar je voor alles trainingen had) gaf ik cursussen fotografie en had ik een opleiding marketing en public relations gevolgd. Die liefde nam ik ook nu weer op en naast het heel tactiele smeden ging ik het precieze digitale foto bewerken uitbouwen.

Ik geniet er van om heel exact foto’s samen te voegen en beelden te vormen naar een nieuw beeld, te zoeken in mijn voorraad foto’s naar die ene die net dat heeft wat ik nog mis in mijn nieuwe compositie.

Ik word geïnspireerd door textuur. Leven en de bron daarvan. Zoeken naar de beweging, de basis, de bron. Verbinden. Verlangen, het gevoel te raken aan, aangeraakt te worden en meer willen, zichtbaar willen maken, delen.

Psalmen, profeten, mystici en het evangelie trekken me aan en zetten me in beweging.

Ik probeer iets te laten zien van de kracht die ik voel, de beweging die me aantrekt. Werkend met koper, zilver, goud en emaille, glas en beton, foto’s en schetsen – net wat het beste materiaal en de beste techniek is.

Ik geniet van het werken met patina en met licht of de invloed van licht”.

Meer lezen en zien? Kijk op www.mbberg.nl

terug