Taalcafé in het Michaëlhuis Taalcafé in het Michaëlhuis

elke vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur
Elke week is er in het Michaëlhuis op vrijdagmorgen Taalcafé.  Een Taalcafé: een ontmoetingsplek voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren. Iedereen, dus niet alleen wie uit een ander komt, maar ook wie in Nederland geboren is en pratend of schrijvend moeilijkheden tegenkomt. Het Taalcafé is geen “taalles” maar eerder een mogelijkheid om met anderen al doende -pratend en lezend- de taal te leren beheersen. Elke vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur is er die kans! Wilt u meewerken aan het initiatief? Bent u belangstellend of kent u mensen die met een Taalcafé geholpen zouden zijn? Neem voor inlichtingen dan gerust contact op met Jolande Bos:  j.bos@pknleersum.nl / 
06 575 848 11

 

Vrijwillig(st)ers gezocht voor Taalcafé

Al een paar jaar is er op vrijdagmorgen  tijdens de ‘open morgen’ Taalcafé in het Michaëlhuis. Een Taalcafé is er voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren.                                                                                                                                  Iedereen, dat is: wie uit een ander land kwam, maar ook wie in Nederland geboren is. In het Taalcafé kun je in een gezellige omgeving praten over allerlei onderwerpen.                                                                                                                                               Door met elkaar te praten leer je de Nederlandse taal beter spreken en verstaan. Het Taalcafé is dan ook geen “taalles” maar eerder een “spreekuur” met materiaal om de taal te leren beheersen.

Omdat een paar vrijwilligers stoppen, zijn we op zoek naar nieuwe mensen die het leuk vinden om samen met anderen bezig te zijn met taal. Dat kan bijvoorbeeld door met elkaar te spreken over een bepaald thema of door taalspelletjes te doen, maar er is ook ruimte voor eigen inbreng. Het Taalcafé is elke vrijdagmorgen van 10.30 -12.00 uur ( behalve in de schoolvakanties).  Per keer zijn er twee vrijwilligers aanwezig, en bij genoeg vrijwilligers kunnen we rouleren.

Lijkt het u leuk om ontmoeting en taal te combineren, of heeft u vragen hierover, neem gerust contact op.                   

Jolande Bos    j.bos@pknleersum.nl tel. 06-57584811

terug